Koerswijziging


DROMEN

In september 2013 zittend op een bankje langs de Eem in Amersfoort begonnen mijn man en ik te dromen. Tot dan toe hadden we altijd in een huis van steen in onze geboorteplaats Woudenberg gewoond. Een jaar daarvoor, september 2012, hadden onze twee kinderen hun vleugels uitgeslagen en moesten we ons hondje in laten slapen. Ons nest was dus behoorlijk leeg en we zaten in het clichématige midden van ons leven.
Bij de gedachte om het roer om te gooien kregen we allebei weer nieuwe energie en werden we enthousiast. We wilden aan het water in een stad gaan wonen.  


DURVEN

Een zoektocht naar een geschikte woning of appartement was het gevolg. Toch was dat het allemaal net niet. Ineens kwam de spontane gedachte om niet áán, maar óp het water te gaan wonen. We keken elkaar aan en er was geen twijfel over mogelijk, dit was precies wat we zochten! Maar durven we het aan om ons zelf ontworpen droomhuis en ons veilige geboortedorp achter te laten om een nieuw en onbekend avontuur aan te gaan? Bijna twee jaar aan voorbereidingstijd hebben we genomen om te onderzoeken wat er allemaal bij zou komen kijken. Al die tijd hebben we onze plannen bewust met niemand (behalve onze kinderen) gedeeld. Dit omdat wij geen behoefte hadden aan goed bedoelde adviezen en bemoeienis van wie dan ook.


DOEN

Zonder twijfel besloten we het roer om te gooien, we gaan het gewoon doen! Toen we bijna onze ligplaats gingen kopen moesten we het wel aan de buitenwereld gaan vertellen, maar hoe? Daarom ben ik een Facebookpagina begonnen, dan kreeg iedereen dezelfde informatie en konden ze onze stappen volgen. En zo hadden wij ook gelijk onze eigen documentatie. Op 19 juni 2015 heb ik mijn eerste bericht geplaatst met als onderwerp:

DROMEN - DURVEN - DOEN


De Robbedoes - het complete verhaal

Wil je meer over ons weten en zien? Dat kan, want ik heb een boek geschreven dat je hier kunt bestellen:

De Robbedoes - Van steen naar staal, van land naar water

In dit boek is te lezen en zien waar wij vandaan komen, hoe ons leven als landrotten was, het hele verbouwingsproces van vrachtschip naar woonschip, wat het allemaal teweeg heeft gebracht en hoe het is om op een varend woonschip te wonen.