Ons gastenverblijf - Bed & Breakfast de Robbedoes

LET OP: Omdat woonschip Robbedoes TE KOOP ligt is de B&B GESLOTEN.
Wil je wakker worden in de voormalige schipperswoning van een schip, even onthaasten en ervaren hoe het is om op het water te wonen? Dan is dit je kans! Logeren op een woonschip is bijzonder. Als het flink waait dein je zachtjes mee op de golven, je hoort het kabbelende water, ziet de bootjes en kano’s voorbij komen en hoort de meerkoeten en eenden kwaken. Als gast van onze Bed & Breakfast verblijf je in de voormalige schipperswoning, welke volledig tot jullie privé beschikking staat. Hiermee heb je met een eigen ingang, salon (woonkamer), twee slaapkamers, badkamer, stuurhut en veel zitplekken buiten alle ruimte om te kunnen genieten. Gastvrouw Anneke doet er alles aan om jullie ook te laten genieten van de Robbedoes!De entree

De Robbedoes is gevestigd aan de Havenweg 19k in Amersfoort, waar kosteloos vrijwel voor de deur geparkeerd kan worden. Via een grote poort, over de kade en vervolgens door de B&B voordeur kan de Robbedoes betreden worden. Door na de voordeur rechtsaf te gaan betreed je jullie eigen privé gedeelte van het schip. Je kunt vanuit de hal naar de woonkamer (met daarbinnen de slaapkamers), de badkamer of via een trap naar de stuurhut. Gedurende jullie verblijf heb je een eigen sleutel en kun je de Robbedoes dus in en uit wanneer je zelf wilt. De schipperswoning wordt alleen als volledige ruimte aangeboden en is dus geheel voor jullie zelf beschikbaar. Gedurende het verblijf staat gastvrouw Anneke voor je klaar om wanneer mogelijk jullie verblijf nog aangenamer te maken! 

prev next


prev next


De salon

Dit is de woonkamer gedurende jullie verblijf. Om het authentieke gevoel te behouden is de salon ingericht in de originele 60-er jarenstijl. Hier kunnen jullie geheel in privé tot rust komen en gebruik maken van alle beschikbare faciliteiten. Door de ramen heb je de hele dag zicht op het water en alles wat langs komt varen. In de salon zijn ook de deuren die toegang geven tot de twee slaapkamers.

De salon biedt de volgende faciliteiten:

 • gevulde minibar (gebruik tegen vergoeding)
 • koffiezetapparaat (inclusief pads)
 • waterkoker (met theezakjes). 
 • grote kast met o.a. radio/cd/platenspeler, LP’s, bordspellen, badmintonrackets, jeu de boules, magazines en boeken
 • eettafel met vier stoelen
 • zithoek met bank en twee stoelen 
 • centrale verwarming
 • wifiDe slaapkamers

Tijdens je verblijf hebben jullie de beschikking over twee slaapkamers: de rode BB (BakBoord) en de groene SB (StuurBoord). De slaapkamers beschikken beide over een opgemaakt bed van 1.20 x 2.10 meter. De breedte is vast wat kleiner dan menigeen gewend is, maar zie dit maar als de charme van het scheepsleven. Je bepaalt zelf of je één of beide slaapkamers gebruikt, de volledig roef is namelijk voor jullie eigen gebruik. Dus bij een bezoek met twee gasten is het geen probleem als jullie ervoor kiezen in aparte bedden te slapen.

Beide slaapkamers bieden de volgende faciliteiten:

 • hang- en legkast 
 • handdoeken
 • fleecedeken
 • te openen raam met hor en verduisterend rolgordijn
 • elektrische verwarming
 • ventilator

prev next


prev next


De badkamer

De schipperswoning beschikt over een volledig vernieuwde moderne badkamer die van alle gemakken is voorzien. Geen zorgen dus over schrobben in een oude waterton. De badkamer beschikt over een brede wastafel, een hangend toilet en een ruime inloopdouche.

 • drinkbekers
 • gastenhanddoeken
 • föhn
 • shampoo en zeepDe stuurhut

Waan je als een ware schipper en geniet van dit heerlijk plekje om tot rust te komen. Het staat je tijdens een verblijf vrij hier zoveel te zitten als je zelf maar wilt! Je kan in de stuurhut tijdens de vroege ochtendzon genieten van het ontwakende waterleven of tot laat in de avond lekker relaxen en tot rust komen. Ook kan je in de stuurhut de dag beginnen met je ontbijt. 

De stuurhut bevat twee vaste banken en een tafel met twee barkrukken. Daarnaast heeft de stuurhut centrale verwarming, dus ook in de koude wintermaanden is het hier lekker behaaglijk.

prev next


prev next


Het buitenterrein

De schipperswoning mag dan al een heleboel ruimte bieden om heerlijk te genieten, maar de Robbedoes biedt ook nog voldoende mogelijkheden buiten! Tijdens je verblijf mag je gebruik maken van het roefdek achter de stuurhut, de zitjes op de vaste kade, gezellig een potje darten of zonnebaden op de vlonder achter de Robbedoes.

Ook staan er vier fietsen die tegen een vergoeding gebruikt mogen worden en is het mogelijk om via ons SUPboards of een kano te huren.