Locatie & omgeving - Bed & Breakfast de Robbedoes

LET OP: DOOR ANDERE BEZIGHEDEN IS DE B&B VOOR ONBEPAALDE TIJD GESLOTEN.
Woonschip Robbedoes ligt op een unieke, rustige en mooie plek op rivier de Eem aan de rand van Amersfoort. Tegelijkertijd is het historische stadscentrum van het bruisende Amersfoort dichtbij (2 km - 8 minuten fietsen). De locatie van de Robbedoes is goed toegankelijk met zowel de auto als het openbaar vervoer. Kom je met de auto? Die kan je gratis naast de deur parkeren. Door de centrale ligging is de Robbedoes de ideale basis om het centrum van Amersfoort te bezoeken of te genieten van de mooie natuur in de omgeving! Wil je er met de fiets op uit, dan kan je bij ons fietsen huren.

Omgeving

Wat te doen in Amersfoort?

Lekker een dagje uit? Amersfoort ligt midden in Nederland en is de perfecte stad om je de hele dag te vermaken! Naast de vele restaurants en terrassen zijn er altijd wel diverse activiteiten te beleven in de historische stad en omgeving. Lees hier de top 10 beste activiteiten en ontdek wat Amersfoort allemaal te bieden heeft! 

1.  Ideale winkelstad
Amersfoort is voor de winkelliefhebber een ideale stad. De Langestraat is een bekende winkelstraat waar allerlei bijzondere boetiekjes en diverse winkels te vinden zijn. Ook de winkelstraat op het Sint Jorisplein en de Utrechtsestraat zijn aan te bevelen om te shoppen.
2.  Rondvaart
Daarnaast zijn er rondvaarten door de binnenstad van Amersfoort. De Waterlijn vaart bijna elke dag door de Amersfoortse grachten. De schipper vertelt tijdens de vaart interessante verhalen over de geschiedenis van Amersfoort en de bekende plekken. De rondvaart vertrekt vanaf de Krommestraat, waar je voor € 5 een kaartje kunt kopen.
3.  Sportief
Beklim de 98 meter hoge Onze Lieve Vrouwetoren! Op de top van de toren heb je een prachtig uitzicht over de stad. Verder zijn er ook rondleidingen waarbij er meer wordt verteld over de legende van de toren.
4.  Monumenten
Er zijn in Amersfoort ongeveer 650 monumenten te ontdekken. Een paar van deze zijn zeker een bezoekje waard! De Koppelpoort is een oude stadspoort die stamt uit 1400 en maakt deel uit van de voormalige stadsmuur. Ook de Kamperbinnenpoort en de Monnikendam zijn mooie poorten om te bezoeken. Verder zijn de middeleeuwse Muurhuizen ook een aanrader om een keer gezien te hebben.
5.  Musea
Amersfoort heeft ook een aantal mooie musea. Het Mondriaanhuis is een museum langs de grachten, met allerlei werken van de kunstschilder Piet Mondriaan. Bovendien is er Kunsthal KADE, dat tentoonstellingen organiseert op het gebied van moderne kunst en eigentijdse cultuur. Daarnaast is er het Flehite Museum, dat is gevestigd in drie middeleeuwse muurhuizen. Hier is van alles te zien over de geschiedenis van Amersfoort.
6.  Markten
Er zijn wekelijks verschillende markten op vrijdag en zaterdag in en rondom het centrum. Zo is er op vrijdag een bloemenmarkt, een vismarkt, een boerenmarkt en een warenmarkt. Op zaterdag is de weekmarkt en snuffelmarkt.
7.  Uitjes, festivals en evenementen
Daarnaast zijn er altijd wel leuke activiteiten te beleven in Amersfoort zoals festivals, workshops, concerten en nog veel meer. Voorbeelden van festivals die o.a. plaatsvinden zijn: Proef Amersfoort, Lepeltje Lepeltje en Into the Woods festival. Verder zijn er diverse workshops te volgen zoals workshop basisfotografie, cocktails maken of kookworkshops. Voor meer informatie over de uitjes kun je kijken in de UITagenda van Amersfoort.
8.  Soester duinen
De Soester Duinen is een natuurgebied in de buurt van Amersfoort, waar heerlijk gewandeld kan worden. Het gebied staat bekend om zandverstuivingen, heideterreinen en de bosrijke omgeving. Er zijn ook diverse wandelroutes te volgen. Overigens is er voor de kinderen ook genoeg te beleven.
9.  Landgoed Den Treek-Henschoten
Bovendien is Landgoed Den Treek-Henschoten ook een aanrader op het gebied van wandelen en fietsen. Dit gebied bestaat uit bossen, landbouw en heide. Ook hier zijn diverse wandelroutes die zeker de moeite waard zijn.
10.  Utrechtse Heuvelrug
Daarnaast is Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug ook een groot bosrijk gebied. Het gebied beschikt ook over diverse highlights, zoals: kastelen, kazematten, musea, struintochten en nog veel meer.

Al met al zijn er genoeg leuke activiteiten in Amersfoort en omgeving! Hopelijk heeft deze informatie een beter beeld gegeven over wat er allemaal te doen is in Amersfoort. Wil je optimaal genieten van een dagje Amersfoort? Bed & Breakfast de Robbedoes bevindt zich op nog geen 2 km van de binnenstad van Amersfoort.

Via www.bedandbreakfast-amersfoort.com krijg je een overzicht van alle B&B's in Amersfoort.

Op Toeristen Informatie Utrecht: https://toeristeninformatienederland.nl/regio/utrecht/ vindt u een compleet overzicht van de mogelijkheden van toerisme, evenementen en recreatie in provincie Utrecht en door heel Nederland.