Mei 2022

Regelmatig steek ik mijn arm inclusief mobiel door de patrijspoort in onze badkamer om dit soort foto’s te maken.

Varend tussen de grote beroepsvaart is voor ons altijd weer bijzonder. Vooral omdat onze Robbedoes tot 2015 hier ook als een beroepsvaartuig met het ruim vol veevoer of zand en grind tussen voer. Het ruim heeft nu een nieuwe functie en huisvest onze woonkamer, slaapkamer en badkamer. Het varen tussen de beroeps voelt een beetje alsof we er nog bijhoren. 

Het Amsterdam-Rijnkanaal, ook wel de watersnelweg genoemd, is voor de meeste vast een saai kanaal om te bevaren. Maar niet voor mij! Maar ja, wij varen hier ook niet wekelijks natuurlijk. Op deze mei foto varen we op het Amsterdam-Rijnkanaal en naderen de Prins Clausbrug. Sinds wij varen zie ik trouwens veel meer de schoonheid van alle bruggen. Maar ja als je eroverheen rijdt zie je nou eenmaal niet wat je vanaf het water wel ziet snappie ;-)
Via de volgende link zie je een filmpje die ik varend op deze watersnelweg heb gemaakt. Hier is goed te zien hoe groot de beroepsvaartuigen zijn en ook hoe recht en saai dit kanaal eigenlijk is > https://youtu.be/D7xmKRCRai0

Hieronder zijn nog een paar foto’s varend op het Amsterdam-Rijnkanaal te zien.