Februari 2022

Hee, ook het verhaal achter deze patrijspoortfoto vertel ik je graag! Je ziet hier de mooie sleep- en duwboot Catharina 6 met haar stoere schipper Martijn aan het roer. 
Met ons varende thuis liggen wij ruim een week op het Hartelkanaal in Rotterdam. Wim moet hier namelijk met zijn bedrijf Business in Wind vijf windmolens demonteren. Deze windmolens staan dichtbij de A15 en er zit natuurlijk niemand op te wachten dat deze snelweg moet worden afgesloten om deze windmolens weg te kunnen halen. Daarom kwam Wim op het idee om deze klus vanaf het water uit te voeren. Want sinds wij op het water wonen kijkt hij nog veel meer naar die mogelijkheden. Dus zo kwam het dat er een drijvend werkeiland is gecreëerd waarvandaan de windmolens stuk voor stuk gedemonteerd worden. Alle windmolen onderdelen worden in een duwbak gehesen en vanaf het water afgevoerd. Met onze Robbedoes liggen wij aan dit drijvende eiland aangemeerd zodat wij dichtbij het werk kunnen zijn.

Terwijl de mannen op het werkeiland bezig zijn met de voorbereidingen voor de volgende dag trek ik me even terug aan boord en zie deze duwboot aan komen varen. En ja hoor, niet veel later beweegt er van alles en worden wij zonder onze motor te starten langszij bij het werkeiland verplaatst door de duwboot naar de volgende windmolen > https://youtu.be/RIAVtMTRnOs

Via deze link is de Business in Wind film te zien die vanaf dit werkeiland gemaakt is > https://vimeo.com/554344454

Op onderstaande foto’s kan je zien waar wij toen even woonden ⚓️